Desserter

Blåbær-hindbær-crumble

af Louisa Lorang 24. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på desserten og en praktisk indkøbsliste

Denne dessert kan ikke laves på grillen. Men den passer super godt til grillmad, fordi den kan laves om morgenen og så serveres ved stuetemperatur. Du kan vælge alle mulige slags bær og frugt, men husk, at nogle er mere sure end andre og skal vendes med sukker.250 g blåbær250 g hindbærENDVIDERE:1 dl mel1 dl havregryn1 dl sukker50 g mandler, hakkede1 spsk. vaniljesukker½ tsk. stødt kardemomme½ tsk. salt75 g smørTILBEHØR:¼ liter flødeflere bærSkyl forsigtigt bærrene, og tør dem på et stykke køkkenrulle. Fyld dem i 4 små tærteforme eller ramekiner.Bland imens mel, havregryn, sukker, mandler, vaniljesukker, kardemomme, salt og smør, til det har konsistens som brødkrummer.Kom crumblemassen oven på bærrene, og bag dem ved 175° i 20-25 minutter, eller til tærten er sprød ovenpå, og bærrene bobler indeni.Pisk fløden til skum.Servér dem lune eller ved stuetemperatur pyntet med bær og med flødeskum til.Vinforslag: Gewurtztraminer, Vendanges Tardive, Hugel & Fils, Alsace, Frankrig

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG TO-DO-LISTE HER