Jeg synes, en crumblecake smager bedst lun eller varm, serveret med en stor skefuld kold cremefraiche eller flødeskum
4 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
1 lille ananas
1 spsk. kanel
2 spsk. rørsukker
6 små ovnfaste skåle el. 1 fad på 20 cm
lidt smør til skålene
Crumble
125 g koldt smør
150 g hvedemel
100 g sukker
50 g finthakkede hasselnødder
60 g finthakkede mandler
Tilbehør
kold cremefraiche eller flødeskum
Opskrift - Sådan laver du crumblecake med vanilje og ananas
Skræl ananassen; skær kødet fri af stokken, og skær det i små terninger. Vend ananasstykkerne med kanel og sukker. Smør skåle eller fad med smør, og fordel frugten deri.
Smuldr det kolde smør i melet, og bland sukker, hasselnødder og mandler i. Drys dejen over frugterne.
Bag de små crumblecakes i en 200° varm ovn i 8 minutter eller den store crumblecake i en 200° varm ovn i 30 minutter, til dejen er gylden.
Servér crumblecake lun eller varm med kold cremefraiche eller flødeskum.
Er du på udkig efter flere lækre opskrifter på crumble? Så finder du dem her: