crumblecake
Mad

Crumblecake med vanilje og ananas

26. juli 2021
Af: Camilla Zarah Lawes
Jeg synes, en crumblecake smager bedst lun eller varm, serveret med en stor skefuld kold cremefraiche eller flødeskum
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 1 lille ananas
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. rørsukker
  • 6 små ovnfaste skåle el. 1 fad på 20 cm
  • lidt smør til skålene

Crumble

  • 125 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g finthakkede hasselnødder
  • 60 g finthakkede mandler

Tilbehør

  • kold cremefraiche eller flødeskum

Opskrift - Sådan laver du crumblecake med vanilje og ananas

  1. Skræl ananassen; skær kødet fri af stokken, og skær det i små terninger. Vend ananasstykkerne med kanel og sukker. Smør skåle eller fad med smør, og fordel frugten deri.
  2. Smuldr det kolde smør i melet, og bland sukker, hasselnødder og mandler i. Drys dejen over frugterne.
  3. Bag de små crumblecakes i en 200° varm ovn i 8 minutter eller den store crumblecake i en 200° varm ovn i 30 minutter, til dejen er gylden.
  4. Servér crumblecake lun eller varm med kold cremefraiche eller flødeskum.

Er du på udkig efter flere lækre opskrifter på crumble? Så finder du dem her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs mere om:

Læs også