Mad
28. marts 2022

Crumble med bær og hasselnødder

Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager
Af: Emma Martiny
Crumble med bær og hasselnødder

Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com

Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager
40 min8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 200 g hasselnødder
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg 
  • 125 g brombær 
  • 125 g hindbær 
  • 125 g ribs 
  • 1 tærteform, 20-24 cm i diameter

Servering

  • cremefraiche 18 % eller flødeskum
Annonce

Sådan laver du crumble med bær og hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir.
  2. Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
  3. Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel.
  4. Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft.
  5. Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver.
  6. Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen.
  7. Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel.
  8. Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3.
  9. Skyl bærrene, og fordel dem over bunden.
  10. Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen.
  11. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.

Inspiration til andre crumbles

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.