Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Crumble med bær og hasselnødder
28. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager
40 min
8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
150 g grovvalsede havregryn
200 g hasselnødder
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g koldt smør
1 æg
125 g brombær
125 g hindbær
125 g ribs
1 tærteform, 20-24 cm i diameter
Servering
cremefraiche 18 % eller flødeskum
Sådan laver du crumble med bær og hasselnødder
Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir.
Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel.
Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft.
Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver.
Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen.
Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel.
Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3.
Skyl bærrene, og fordel dem over bunden.
Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen.
Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.
Inspiration til andre crumbles
Læs også
Mad
Crumblecake med hindbær og æble
Læs også
Mad
Crumblecake med rabarber og hindbær
Læs også
Mad
Crumble med æble, tranebær og ingefær
crumble
bær
sommerbær
kage
nødder
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også