Opskrift på bananmuffins
Desserter

Banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan

af Louise Dandanell Ørsted, Mai Knauer og Camilla Lawes 16. april 2021
Foto: Stine Heilmann og Columbus Leth
Disse grove muffins er geniale, hvis du har et par plettede bananer i frugtskålen. Brug de nødder, du bedst kan lide, og erstat evt. marcipanen med endnu mere chokolade. Her får du opskriften på banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan
35 min

Bananmuffins

  • 2-3 meget modne bananer, ca. 200 g skrællet vægt
  • 75 sirup eller honning
  • 50 g brun farin eller rørsukker
  • 2 æg
  • ¾ dl smagsneutral olie
  • 1 dl yoghurt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 200 g fint speltmel eller hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 150 g chokolade
  • 50 g marcipan
  • 100 g nødder
  • 12 muffinforme

Sådan laver du banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan

Tænd ovnen på 200°. Mos bananerne. Pisk sirup, farin og æg sammen. Rør olie og yoghurt i. Bland de 2 slags mel, bagepulver, natron og krydderier i en skål, og rør det i dejen. Hak chokolade, marcipan og nødder, og vend det hurtigt i dejen. Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne.

TIP: Dejen kan også bages som en stor kage i en rugbrødsform i ca. 1 time ved 180°.

PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids

Andre lækre opskrifter