muffins
Desserter

Banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan

Disse grove muffins er geniale, hvis du har et par plettede bananer i frugtskålen. Brug de nødder, du bedst kan lide, og erstat evt. marcipanen med endnu mere chokolade. Her får du opskriften på banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan

Banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan 12 stk.

 
Tid: 15 minutter. Bagetid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BANAN-MUFFINS MED CHOKOLADE, NØDDER OG MARCIPAN
2-3 meget modne bananer, ca. 200 g skrællet vægt
75 sirup eller honning
50 g brun farin eller rørsukker
2 æg
¾ dl smagsneutral olie
1 dl yoghurt
100 g fuldkornshvedemel
200 g fint speltmel eller hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
150 g chokolade
50 g marcipan
100 g nødder
12 muffinforme
 
PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids
 

Sådan laver du banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan

Tænd ovnen på 200°. Mos bananerne. Pisk sirup, farin og æg sammen. Rør olie og yoghurt i. Bland de 2 slags mel, bagepulver, natron og krydderier i en skål, og rør det i dejen. Hak chokolade, marcipan og nødder, og vend det hurtigt i dejen. Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne.
 
TIP: Dejen kan også bages som en stor kage i en rugbrødsform i ca. 1 time ved 180°.