blommer
Desserter

Bagte blommer med Amarettocreme

af Camilla Zarah Lawes 25. september 2014
Foto: Line Falck
Lav bagte blommer med Amarettocreme som en skøn dessert til gæsterne. Sæt gerne blommerne i ovnen, ca. en halv time før de skal serveres. Så er de stadig lune, når du anretter dem.

Bagte blommer med Amarettocreme til 4 personer

 

INGREDIENSER - DET SKAL DU BRUGE

500 g blommer ½ dl Amarettolikør (mandellikør) 10 makroner 25 g smør  

CREME

1½ dl piskefløde 250 g mascarpone 2 spsk. flormelis 4 spsk. Amarettolikør   Et alternativ til bagte blommer kan være disse lækre vaniljebagte blommer til ostebordet. Få opskriften her  

OPSKRIFT - SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene. Læg blommerne med skærefladen opad i et smurt ovnfast fad. Dryp likør over. Knus makronerne over, og læg små smørklatter på blommerne. Bag dem i 10-15 minutter øverst i ovnen.   2. Creme: Pisk fløden stiv. Rør mascarpone med flormelis og likør. Vend det forsigtigt sammen med flødeskummet. Servér retten lun med den kolde creme.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bruschetta, andebryst og bagte blommer. Til forret og hovedret anbefaler vi:

Bruschetta med smørristede kantareller – få opskriften her

Andebryst i portvinssauce med kirsebær – få opskriften her