Desserter

Bagte æbler med nødder og karamelsauce

Du kan sagtens bruge en håndfuld rynkede æbler fra frugtskålen, det har ingen betydning, når først æblerne er bagt

Bagte æbler med nødder og karamelsauce til 4 personer

INGREDIENSER
4-6 faste, søde æbler, f.eks. ingridmarie
1 dl hasselnødder
skal af 1 usprøjtet citron
4 spsk. rørsukker
40 g smør + lidt til skålene
4 ovnfaste portionsskåle
 
KARAMELSAUCE
100 g sukker
1 dl kogende vand
1 dl piskefløde
 
TILBEHØR
vaniljeis
 

Opskrift - sådan laver du bagte æbler med nødder og karamelsauce 

 
1. Karamelsauce: Smelt sukker på en pande uden at røre i det undervejs. Hæld kogende vand på – det kan godt sprøjte, så vær forsigtig. Lad det koge godt sammen. Hæld fløde på, og rør, til du får en ensartet karamelsauce. Lad den køle helt af i en skål.
 
2. Skyl æblerne; fjern kernehuset, og skær dem i tynde både. Smør 4 ovnfaste skåle, og fordel æblerne heri. Hak hasselnødderne. Riv citronskallen fint. Bland sukker med nødder og citronskal, og drys det over æblerne i et jævnt lag.
 
3. Fordel små smørklatter ovenpå. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter. Servér dem lune med vaniljeis og karamelsauce.
 
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående smilende æg, vintergryde og bagte æbler med nødder. Få opskrifterne til forret og hovedret her

Smilende æg på grønkålspesto – Få opskriften her

Vintergryde med nakkefilet, selleri og æble – Få opskriften her

Læs mere om: