Desserter

Appelsintærte med marengs

Skøn og frisk appelsintærte som gerne må serveres, mens den stadig er nybagt og lun.Her får du opskriften på appelsintærte med marengs

Appelsintærte med marengs til 8 personer 

Tid: 30 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: I alt 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINTÆRTE MED MARENGS
 
MØRDEJSBUND
150 g smør
225 g hvedemel
1 knsp. salt
75 g flormelis
4-5 spsk. koldt vand
1 rund form, 25 cm i diameter
 
APPELSINCREME
2 usprøjtede appelsiner
100 g smør
150 g flormelis
15 g majsmel
3 æg, evt. pasteuriserede
 
MARENGS
180 g flormelis
4 pasteuriserede æggehvider
 
Vild med denne appelsintærte? Så vil du sikkert også synes om en god citrontærte med hvid chokolade. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du appelsintærte med marengs

 
1. Mørdejsbund: Blend smør og mel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt og flormelis og herefter vand, og kør, til dejen netop samler sig. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.
Beklæd formen med bagepapir. Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i. Bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°.
 
2. Appelsincreme: Riv skallen af 1 appelsin fint, og pres saften af begge appelsiner. Smelt smør og flormelis med appelsinsaft og appelsinskal i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Pisk majsmel sammen med æg i en skål. Tag gryden af varmen, og rør appelsinmassen sammen med de piskede æg. Hæld cremen over tærtebunden, og bag tærten i yderligere 5-10 minutter ved 180°, til cremen har sat sig.
 
3. Marengs: Pisk flormelis og æggehvider sammen med en elpisker i en skål, til du har en stiv og fast masse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og fordel den over appelsintærten. Bag kagen i et par minutter under ovnens grill, til marengsen er gylden og servér den lækre appelsintærte.
 
TIP: Ingen foodprocessor? Så smuldrer du bare smør og mel med fingrene, tilsætter salt og flormelis og samler mørdejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget.
 
PRØV OGSÅ: Sprøde appelsintærter med is og sirup
 
Læs mere om: