

Appelsintærte med marengs
MØRDEJSBUND
- 150 g smør
- 225 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 75 g flormelis
- 4-5 spsk. koldt vand
- 1 rund form, 25 cm i diameter
APPELSINCREME
- 2 usprøjtede appelsiner
- 100 g smør
- 150 g flormelis
- 15 g majsmel
- 3 æg, evt. pasteuriserede
MARENGS
- 180 g flormelis
- 4 pasteuriserede æggehvider
1. Mørdejsbund: Blend smør og mel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt og flormelis og herefter vand, og kør, til dejen netop samler sig. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.
Beklæd formen med bagepapir. Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i. Bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°.
2. Appelsincreme: Riv skallen af 1 appelsin fint, og pres saften af begge appelsiner. Smelt smør og flormelis med appelsinsaft og appelsinskal i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Pisk majsmel sammen med æg i en skål. Tag gryden af varmen, og rør appelsinmassen sammen med de piskede æg. Hæld cremen over tærtebunden, og bag tærten i yderligere 5-10 minutter ved 180°, til cremen har sat sig.
3. Marengs: Pisk flormelis og æggehvider sammen med en elpisker i en skål, til du har en stiv og fast masse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og fordel den over appelsintærten. Bag kagen i et par minutter under ovnens grill, til marengsen er gylden og servér den lækre appelsintærte.
TIP: Ingen foodprocessor? Så smuldrer du bare smør og mel med fingrene, tilsætter salt og flormelis og samler mørdejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget.