Skøn og frisk appelsintærte med marengs
Desserter

Appelsintærte med marengs

21. februar 2022Opdateret 16. april
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Skøn og frisk appelsintærte som gerne må serveres, mens den stadig er nybagt og lun. Her får du opskriften på appelsintærte med marengs
8 personer
Tid i alt 40 min

MØRDEJSBUND

  • 150 g smør
  • 225 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 75 g flormelis
  • 4-5 spsk. koldt vand
  • 1 rund form, 25 cm i diameter

APPELSINCREME

  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 100 g smør
  • 150 g flormelis
  • 15 g majsmel
  • 3 æg, evt. pasteuriserede

MARENGS

  • 180 g flormelis
  • 4 pasteuriserede æggehvider

Appelsintærte med marengs

Sådan gør du:

  1. Mørdejsbund: Blend smør og mel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt og flormelis og herefter vand, og kør, til dejen netop samler sig. Stil dejen på køl i mindst 30 minutter.
  2. Beklæd formen med bagepapir. Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den i. Bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter ved 180°.
  3. Appelsincreme: Riv skallen af 1 appelsin fint, og pres saften af begge appelsiner. Smelt smør og flormelis med appelsinsaft og appelsinskal i en gryde, og lad det koge i 5 minutter.
  4. Pisk majsmel sammen med æg i en skål.
  5. Tag gryden af varmen, og rør appelsinmassen sammen med de piskede æg. Hæld cremen over tærtebunden, og bag tærten i yderligere 5-10 minutter ved 180°, til cremen har sat sig.
  6. Marengs: Pisk flormelis og æggehvider sammen med en elpisker i en skål, til du har en stiv og fast masse. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og fordel den over appelsintærten.
  7. Bag kagen i et par minutter under ovnens grill, til marengsen er gylden og servér den lækre appelsintærte.

TIP: Ingen foodprocessor? Så smuldrer du bare smør og mel med fingrene, tilsætter salt og flormelis og samler mørdejen hurtigt med koldt vand uden at ælte for meget.

Se flere opskrifter på tærte her.

Frugttærte med mørdej

Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.

Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.

Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har.

Læs også