Ananastærte med sukkerkuppel
Desserter

Ananastærte med sukkerkuppel

9. november 2017Opdateret 15. april
af Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen/ Den store bagedyst - DR1
Denne smukke ananastærte med sukkerkuppel var den hemmelige udfordring i sjette program af Den store Bagedyst 2017. Kagen indeholder forskellige og teknisk udfordrende elementer og er svær at lave, men smagen er det hele værd. Få opskriften på den lækre ananastærte med sukkerkuppel

TÆRTEDEJ

  • 100 g saltet smør (stuetemp.)
  • 100 g Philadelphiaost (kold)
  • 130 g mel
  • 50 g sukker 

CREME FRAICHE

  • 200 g creme fraiche 38%
  • lidt flormelis
  • lidt passionsfrugtpulver
  • lidt hakket, mørk chokolade 

KOKOSMAZARIN

  • 25 g ristet kokosmel
  • 25 g sukker
  • 10 g mel
  • 25 g æggeblomme
  • 25 g smør (stuetemp.)
  • 1 stk. ananas 

 PASSIONS-CHILISAUCE

  • 2 dl appelsinjuice
  • 100 g sukker
  • 4 stk. passionsfrugter
  • 1 stk. rød chili

KARAMELKUPPEL

  • 150 g isomalt
  • lidt olie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen 200 C varmluft. Start med at riste kokosmelet til kokosmazarinen i ovnen. Afkøl det.

TÆRTEDEJ

  1. Det hele køres kort sammen til en sammenhængende dej.
  2. Form dejen til en kugle, og tryk den flad på et stykke bagepapir, der er drysset med mel.
  3. Rul den tyndt ud med en kagerulle.
  4. Sæt dejen i køleskabet.

KOKOSMAZARIN

  1. Blend sukker, kokosmel og mel i en minihakker.
  2. Tilsæt blommer og smør og blend til en glat masse.
  3. Tag dejen ud af køleskabet og stik en stor, rund tærtebund ud. 19 cm i diameter.
  4. Smør mazarinmassen tyndt på tærten. Smør ikke helt ud til kanten.
  5. Stik midten ud med en udstikker der er 5 cm i diameter.

ANANAS

  1. Skær bund og top af ananassen, og stil den lodret på et skærebræt. Skær skrællen af hele vejen rundt.
  2. Skær et stykke af annanassen ved at skære hele vejen ned langs stokken.
  3. Skær dette stykke i tynde skiver, som fordeles som en vifte ovenpå tærten.
  4. Drys med flormelis og sæt små smørklatter på frugten.
  5. Bag i forvarmet oven ved 200 C i 16-18 min. Flyt tærten til et plant skærebræt eller fad og sæt den på køl.

CREME FRAICHE

  1. Smag creme fraiche til med flormelis og passionsfrugtpulver.
  2. Pisk det ret stift så en kugle kan formes.
  3. Vend til sidst lidt hakket mørk chokolade i.

PASSIONS-CHILISAUCE

  1. Kom appelsinjuicen og sukker i en gryde og kog det op. Fjern skummet fra toppen med en ske.
  2. Reducer til sirup.
  3. Halvér passionsfrugterne og skrab kernerne ud med en ske. Kom dem i en skål og pisk dem med et piskeris for at fjerne hinderne.
  4. Fjern skallen fra chilifrugten. Det gøres nemmest ved at brænde dem med en gasbrænder og skrab det af med en kniv.
  5. Flæk chilien på langs og fjern kernerne.
  6. Hak den meget fint.Tilsæt passionsfrugterne og chili.
  7. Kog det op og sæt det til afkøling i køleskabet.

KARAMELKUPPEL

  1. Varm isomalt i en kasserolle til det er smeltet. Afkøl til rette temperatur og konsistens ved at dyppe kasserollens bund i koldt vand.
  2. Smør lidt olie på en øse.
  3. Lav en karamelkuppel ved at hælde tynde stråler karamel på øsen på kryds og tværs.

ANRETNING

  1. Tærten drysses med flormelis og karamelliseres med en gasbrænder.
  2. Gentag dette yderligere 3 gange.
  3. Placer nu kagen på det fad, den skal anrettes på.
  4. Med en varm spiseske formes et æg af den fastpiskede creme fraiche og placer den i kagens hul i midten.
  5. Lav endnu et æg med en teske, og placer det ovenpå det store æg.
  6. Pynt kagen med chokoladeblomster.
  7. Placér sukkerkuplen ovenpå kagen.
  8. Server.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også