Desserter

Amerikansk cheesecake med to slags chokolade

af Marianne Liljenberg 21. marts 2022
Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS
Prøv en skøn opskrift på en cheesecake, eller ostekage på dansk, med to slags chokolade - en rigtig amerikansk klassiker!
Tid i alt 1 t og 0 min

Bund

  • 100 g smør
  • 15 digestive kiks
  • 100 g mørk chokolade

Fyld

  • 100 g mørk chokolade500 g friskost/smøreost naturel
  • 1½ dl sukker
  • 3 æg
  • Fintrevet skal af 1 øko-citron
  • Saft af ½ mindre citron
  • 1 dl yoghurt med højt fedtindhold, f.eks. græsk

Servering

  • 100 g hvid chokolade
  • Evt. store flager kokos
  • Ribs eller andre friske bær

Opskrift på cheesecake med to slags chokolade

En cheesecake, også kendt som en ostekage, er en skøn amerikansk klassiker! Her er en chokolade cheesecake, som alternativ til den gængse cheesecake med blåbær og jordbær.

Tilberedning af cheesecake

  1. Beklæd en springform (diam. 23-24 cm) med løs kant med bagepapir.
  2. Smelt smørret, knus kiksene i en food processor eller blender, hæld det over smørret og rør sammen. Hak chokoladen og bland med kiksemassen.
  3. Tryk dejen ned i formen, gerne en smule op ad kanten. Bag bunden ved 175 grader i 15 min. Afkøl. Dæk den afkølede bund med groft hakket chokolade.
  4. Bland flødeost, sukker, letpiskede æg, citronskal og -saft godt, inden yoghurten røres i.
  5. Indstil ovnen på 160 grader. Fordel fyldet på bunden og bag kagen i 40 min., til fyldet stivner. Sluk for ovnen, åbn lågen på klem og lad din cheesecake afkøle her, inden den sættes på køl et par timer eller gerne natten over.
  6. Blødgør den hvide chokolade i mikroovnen ved lav effekt, ved 20 sek.-intervaller, til den kan høvles med en ostehøvl.
  7. Garnér din cheesecake med høvlet hvid chokolade, evt. store kokosflager og bær.
  8. Server cheesecake som en lækker dessert efter en god middag, eller hvad med en dejlig cheesecake som en luksuriøs kage til eftermiddagskaffen?