æbletærte med kanel
Desserter

Æbletærte med karamel

19. april 2010
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Er det også alt for længe siden, du har serveret en uimodståelig dessert som punktum for en god middag? Så kig med her, hvor Louise Dandanell Ørsted frister med æbletærte med karamel-topping.

Ca. 8 pers.

TID: Ca. 1 time og 10 min.

Prøv også:

 

 

Pærer med karamelsauce

 

 

Jordbærtærte med vaniljecreme

 

Æblekage

 

Brombær- dessert

3 store æbler 100 g smør 150 g sukker 3 æg 200 g mel 2 tsk bagepulver ½ dl mælk

Topping: 25 g smør 125 g sukker 1¼ dl fløde

Tilbehør: Flødeskum

Rengør æblerne og skær dem i tynde både.

Rør smør og sukker sammen.

Pisk æggene i et ad gangen.

Sigt mel og bagepulver i dejen skiftevis med mælken.

Hæld dejen i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter.

Fordel æblerne taglagt på dejen.

Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader.

Hæld sukkeret ud på en stor pande og læg smørret oveni.

Varm det op under kraftig varme og lad sukkeret smelte.

Rør nu i det, så det ikke brænder på.

Tilsæt fløden lidt ad gangen, under konstant omrøring.

Hæld karamellen over den færdigbagte kage.

Server flødeskum til.