Desserter

Æble-kanel-kage med chokoladestykker

af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen 11. juni 2015
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Når den klassiske æble-kanel-smag møder mørk chokolade, får både æblernes sødme og den krydrede kanel endnu mere dybde.

Æble-kanel-kage med chokoladestykker til 6-8 personer

  Indsendt af Lene Bringsjord, Aarhus Tid: 20 minutter. Ovntid: 1 time.    DET SKAL DU BRUGE 200 g smør 2 æg 200 g sukker 200 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 2 tsk. stødt kanel 2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang 100 mørk chokolade 2 æbler 1 springform (24 cm i diameter)  lidt smør til formen 1 spsk. rørsukker 1 tsk. kanel evt. tørrede spiselige blomster  

Opskrift - sådan laver du æble-kanel-kage med chokoladestykker

  Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse i en skål. Bland mel, bagepulver, kanel og vaniljepulver/-korn i en anden skål, og vend det i æggesnapsen skiftevis med det smeltede smør. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Forvarm ovnen til 175°. Skær æblerne i tynde skiver. Hæld dejen i den smurte springform, og tryk halvdelen af æbleskiverne ned i dejen. Fordel resten af æbleskiverne oven på dejen, så de danner et fint mønster. Bland rørsukker og kanel, og strø det over kagen. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad den køle af, pynt evt. med blomster, og servér med is eller cremefraiche.   Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her

Rabarberkage med mandelmarengs – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her

Sommerroulade med friske hindbær – Få opskriften her