Desserter

Æble-kanel-kage med chokoladestykker

af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen 17. februar 2022
Foto: Line Falck, Styling: Katrine Kaul
Når den klassiske æble-kanel-smag møder mørk chokolade, får både æblernes sødme og den krydrede kanel endnu mere dybde.
1 t og 0 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
  • 100 mørk chokolade
  • 2 æbler
  • 1 springform (24 cm i diameter) 
  • lidt smør til formen
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. kanel
  • evt. tørrede spiselige blomster

Opskrift - sådan laver du æble-kanel-kage med chokoladestykker

  1. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse i en skål.
  2. Bland mel, bagepulver, kanel og vaniljepulver/-korn i en anden skål, og vend det i æggesnapsen skiftevis med det smeltede smør. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
  3. Forvarm ovnen til 175°. Skær æblerne i tynde skiver. Hæld dejen i den smurte springform, og tryk halvdelen af æbleskiverne ned i dejen. Fordel resten af æbleskiverne oven på dejen, så de danner et fint mønster. Bland rørsukker og kanel, og strø det over kagen.
  4. Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Lad den køle af, pynt evt. med blomster, og servér med is eller cremefraiche.

 

Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her:

Rabarberkage med mandelmarengs – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her

Sommerroulade med friske hindbær – Få opskriften her