æbletærte med marcipan
Mad

Cremet æbletærte med marcipan

30. august 2012
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.

Æbletærte med marcipan (Tid: 1½ time)

Ingredienser
100 g smør
200 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk salt
1 lille æg
600 g æbler
2 spsk sukker
150 g marcipan
1½ dl ribs- eller æblegelé efter valg
Flødeskum eller creme fraiche

LÆS OGSÅ: Camilla Plums æbletærte med låg

Fremgangsmåde:

Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse. Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig. Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.

Tænd ovnen på 175 grader.

Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.

Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.

Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.

Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.

LÆS OGSÅ: Æbletærte med skyrcreme

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også