creme brulé
Desserter

Creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

1. april 2018(Opdateret 01.04.18)
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
En sprød tærtebund, et lag blød creme brulé og et knasende sprødt sukkerlag indfrier alle dine dessertdrømme. Her får du opskriften på creme brulé-tærte med lakrids og hindbær
1 t og 20 min8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 metal-tærteform med løs bund, 22 cm i diameter

LAKRIDS-MANDEL-MASSE

  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. groft lakridspulver
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel
  • 100 g hindbær

CREME BRULÉ

  • 3 æggeblommer
  • 40 g rørsukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 lille gasbrænder

TIL SERVERING

  • 3 spsk. sukker
  • 125 g friske hindbær

Opskrift - sådan laver du creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

Tid: 1 time. Hviletid, mørdej: I alt 1½ time. Bagetid: 1 time og 20 minutter. Afkøling: Natten over

1. Rør smør sammen med flormelis og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Skær overskydende dej fra. Sæt tærteformen i fryseren i mindst 1 time. 3. LAKRIDS-MANDEL-MASSE: Tænd ovnen på 170°. Pisk smør, rørsukker, lakridspulver, æg og mandelmel sammen i en skål med en elpisker. Vend hindbær i, og fordel massen oven på den kolde tærtebund. Bag tærten i ovnen i 30 minutter. Afkøl. 4. CREME BRULÉ: Skru ovnen ned på 110°. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn tykt med en elpisker. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggemassen, lidt ad gangen, under konstant piskning, til massen samler sig. Hæld cremen over den bagte tærte, og bag den i ovnen i 45-50 minutter, til cremen har sat sig. Sæt tærten på køl til næste dag. 5. SERVERING: Drys den kolde tærte med et tyndt og jævnt lag sukker, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Servér med hindbær.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.