Aftensmad
21. februar 2022(Opdateret 21.02.22)

Citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris

Hvidløg, ingefær og honning giver andekødet en fyldig og krydret smag. Få opskriften på citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris her
Af: Camilla Zarah Lawes
Citrusmarineret andebryst er anderledes end det klassisk tilberedte andebryst - syrligt med et asiatisk twist

Foto: Columbus Leth

Hvidløg, ingefær og honning giver andekødet en fyldig og krydret smag. Få opskriften på citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 andebryster a 300 g
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 spsk. vindruekerneolie
  • 2 spsk. honning
  • 6 spsk. sojasauce
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g sukkerærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g minimajs
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl jasminris
  • ½ frisk rød chili
Annonce

Opskrift - sådan laver du citrusmarineret andebryst med stegte grøntsager og ris

1. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken. Rens og snit chilien, og drys den over risene lige før servering.

2. Andebryst: Tænd ovnen på 180°. Rids fedtet på andebrysterne med en kniv, og læg dem i et ovnfast fad.

3. Citrusmarinade: Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør hvidløg, ingefær, olie, honning, sojasauce, appelsinsaft og fintrevet appelsinskal sammen i en skål. Hæld marinaden over kødet, og steg det i ovnen i 12 minutter. Tag kødet op af lagen (gem lagen til grøntsagerne), og lad det hvile i 10 minutter, inden det skæres i tykke stykker.

4. Stegte grøntsager: Skyl sukkerærterne, og skær enderne af. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Flæk minimajsene på langs. Steg grøntsagerne i olie på en pande; hæld lagen fra kødet over, og lad det simre et par minutter. Krydr med salt og peber. Servér grøntsagerne sammen med and og ris.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.