Vil du høre englene synge, så prøv denne klassiske dessert, der har fået et lille lækkert tvist. Her får du opskriften på chokoladekage med kastanjecreme
40 min12 personer
Tid i alt 1 t og 5 min
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEBUNDE
4 æg
400 g rørsukker
200 g smør
300 g hvedemel
7 spsk. kakao
1 spsk. bagepulver
1 spsk. bagepulver
De 4 æggehvider, stift piskede
KASTANJECREME
100 g mørk chokolade
1 dåse usødet kastanjepuré (425 g)
75 g flormelis
2 1/2 dl piskefløde
PYNT
100 g smeltet mælkechokolade
Kandiserede violer
Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kastanjecreme
1. Varm ovnen op til 170°. 2. Del æggene i blommer og hvider. Pisk sukkeret grundigt sammen med æggeblommerne. Smelt smørret og hæld det i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker med en elpisker. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen og vend det i massen. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen. Rør dejen grundigt sammen. 3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter. Bag kagen i 30-40 min. Lad kagen køle helt af. Flæk den, så du får to lige tykke bunde. 4. Smelt chokoladen til cremen over et vandbad. Pisk kastanjepuréen, tilsæt flormelis og den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i kastanjecremen. Fordel cremen mellem bundene. 5. Smelt mælkechokoladen over et vandbad og hæld den over kagen. Pynt med kandiserede violer. PRØV OGSÅ: Svampet chokoladekage