
Skær den rå torsk i små tern på ½-1 cm.
Rens og snit forårsløg fint.
Rens og hak chilien fint.
Rør forårsløg, chili og limesaft sammen med salt, vend det med fisken, og lad det trække på køl i 20 minutter.
Hak mynte og koriander fint, og vend det sammen med fisken.
Rør lidt olie i, og smag til med salt og peber. Lad cevichen trække et par minutter, og servér med brød til.
Ceviche serveres ofte som forret består af rå fisk, der tilberes i en marinade af citrussaft og krydderier.Samtidig får fisken masser af smag fra den syrlige og krydrede marinade. Den store smag og nemme tilberedening gør ceviche til den perfekte forret. Serverer du ceviche med en god, grøn salat og brød til som i opskriften her, kan du også sagtens spise ceviche til aftensmad.
Du kan lave ceviche af meget forskellige slags fisk. I denne opskrift på ceviche har vi brugt torsk, men du kan også lave ceviche af laks, lyssej, kuller og kulmule. Det vigtigste er, at du køber en god, frisk
OBS: Fisk, der serveres i rå form, skal først fryses ved ÷20° i 24 timer eller ved ÷18° i 4 døgn. Alternativt kan du fortælle fiskehandleren, at fisken skal spises rå – så kan han vejlede dig!
Hjemmelavet ceviche skal trække i ca. 20 minutter i køleskabet.