Anrettet torsk
Mad

Brødrene Prices nytårstorsk

9. december 2021
Af: James og Adam Price
Foto: Bjørn Jakobsen
Brødrene James og Adam Price fejrer nytårsaften med årets flotteste nytårstorsk, skabt specielt til SØNDAGs læsere. Med stor kærlighed til nytårstorsken har de splittet ingredienserne ad og samlet dem igen. Vi håber, denne opskrift kan inspirere dig til en lækker nytårsmenu.
6 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 6 stykker torskefilet a ca. 100 g - uden skind og skåret af rygstykket (det tykke)

Sennepspanade

  • 2½ dl friske brødkrummer (brug daggammelt hvidt brød)
  • 2½ tsk gule sennepskorn
  • 1-1½ tsk sennepsmel (Colmans)
  • Salt og peber
  • Ca. 1 dl smeltet smør

Glaserede rødbeder

  • 3 mellemstore rødbeder eller 18 minirødbeder (meget små)
  • Smør
  • 2 kviste timian
  • Lidt hønse- eller hønse- og perlehønefond
  • 1-2 tsk honning

Baconblanquette

  • 175 g smør
  • 75 g bacon i terninger
  • 1 past. æg
  • 1 past. æggeblomme
  • 1 spsk creme fraiche 38%
  • 1 dl kogende hønse- eller hønse- og perlehønefond
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Pocherede vagtelæg

  • Ca. 1 l vand
  • ½ dl eddike
  • 18 vagtelæg
  • Lidt feldsalat eller anden mildtsmagende krydderurt til pynt

Peberrodssifon (alternativt Flødepeberrod, se herunder)

  • 1½ dl piskefløde
  • 1-2 spsk revet peberrod
  • Sukker
  • salt
  • 1 dl æggehvide
  • 1 lille sifon (fås fx hos Kunst og Køkkentøj)

Kartoffelchips

  • 2-3 skrællede bagekartofler (så aflange som muligt)
  • Olie til friture

Sådan laver du brødrene Prices nytårstorsk til din nytårsmenu

  1. Sennepspanade: Brødkrummerne laves fx ved at blende daggammelt franskbrød uden skorpe.
  2. Rist sennepskornene lidt på en tør pande og knus dem derefter groft i en morter.
  3. Rør alle ingredienserne til panaden sammen - det skal lige kunne hænge sammen. Smag til.
  4. Læg torskefileterne i en lille bradepande på bagepapir og tryk panaden fast på torsken. Dæk til og stil fadet i køleskabet, til torsken skal i ovnen.
  5. Bag torsken ved 225 grader i ca. 12 min. Stik evt. med en tynd strikkepind og mærk, om den er færdig.
  6. Glaserede rødbeder: Skræl rødbederne og udstik dem med et parisiennejern. Bruger du minirødbeder, skal de blot skrælles. Blancher rødbederne i letsaltet vand i ca. 10 min.
  7. Kort før servering kommes rødbederne på en pande med lidt smør, timian, fond og honning. Lad dem glasere i ca. 5 min.
  8. Baconblanquette: Steg bacon og smør sammen, til det er let brunet. Sigt baconen fra.
  9. Kom æg, æggeblomme og creme fraiche i en blender sammen med den kogende hønsefond. Tilsæt det varme smør, lidt efter lidt, mens blenderen kører.
  10. Denne sauce kan laves i forvejen og varmes forsigtigt op før servering. Den må ikke koge.
  11. Pocherede vagtelæg: Kog vand og eddike op i en lav gryde. Pocher vagtelæggene deri i 1 min. Tag dem op med en hulske og læg dem i koldt vand.
  12. Peberrodssifon: Kog fløden op med peberrod. Sluk, og lad det trække under låg i ca. 30 min.
  13. Sigt og smag til med sukker og salt.
  14. Afkøl og tilsæt æggehvide.
  15. Hæld peberroden i en sifon med 2 patroner.
  16. Lun sifonen i vandbad, ryst den grundigt og sprøjt peberroden ud på tallerkenerne kort før servering.
  17. Har du ikke en sifon og heller ingen planer om at investere i en, kan du til erstatning for peberrodssifonen i stedet bruge:

Sådan laver du flødepeberrod

  • 2 dl piskefløde
  • Ca. 2 tsk revet peberrod
  • 1-2 tsk citronsaft
  • Et nip fint salt
  • ½ tsk flormelis

Sådan gør du

  1. Pisk fløden til let skum og vend det øvrige i.
  2. Smag til.
  3. Serveres iskold i små toppe på tallerkenen.
  4. Den kan også rulles i bagepapir og fryses.
  5. Skær skiver af ved servering.

Pas på med ikke at piske fløden for meget, da citronsaften gør den tykkere. Derved risikerer den at skille.

Sådan laver du kartoffelchips

Skær kartoflerne i papirtynde skiver, evt. på rivejern, tør dem i køkkenrulle og steg dem i varm friture. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Servering af din nytårsmenu:

  1. Læg torsken på tallerkenerne og arranger rødbeder og vagtelæg rundt om.
  2. Læg en kartoffelchip på hver rødbede og et blad feldsalat på hvert æg.
  3. Hæld lidt baconsauce ved og sprøjt peberrodssifonen ud i små toppe (læg alternativt en top iskold flødepeberrod eller en skive frossen flødepeberrod ved siden af torsken).
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også