Brød

Scones med appelsin og kanel

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2022
foto Betina Hastoft
Giv de klassiske scones en dejlig smag af apelsin og kanel – få opskriften her
18 stk

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 50 g smør
  • 1 økoappelsin
  • 2-2½ dl piskefløde

Servering

  • Syltetøj og flødeskum

Sådan gør du

Bland de to slags mel, bagepulver, kardemomme, kanel, sukker og salt i en skål.

Hak smørret og ælt det i blandingen sammen med appelsinskal og fløde.

Dejen må ikke være for klisteret, juster evt. med lidt hvedemel eller fløde.

Læg dejen på et meldrysset bord og rul den med en kagerulle ud i en 2 cm tyk plade.

Stik scones ud med en udstikkerform eller et glas, diam. ca. 3½ cm.

Bag dem i en 225 grader varm ovn på næstnederste rille i 12 min.

Server scones lune eller kolde med en stor skefuld flødeskum og lidt syltetøj.