Brød

Scones

af Louise Dandanell Ørsted 15. marts 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Hold et lille teselskab for venner og veninder med lækkert hjemmebag. F.eks. disse lækre scones.TIP: Både clotted creme og lime curd kan købes i A.C. Perch's tehandel eller i enkelte velassorterede supermarkeder, bl.a. Magasins Mad og Vin. Lemon curd er lettere at finde.

TID: Ca. 30 min. 6-7 stk.

250 g mel50 g sukker1 tsk bagepulver75 g smør50 g rosiner1¼ dl mælkMælk til pensling

Tilbehør:Evt. clotted cream (en fed og lækker creme med smøragtig konsistens)Evt. lime curd (en aromatisk, tyk creme, her lavet med lime) eller lemon curdEvt. marmelade

Tænd ovnen på 200 grader. Bland mel, sukker og bagepulver sammen.

Prøv også:

Skær smørret i små terninger og smuldr det i melet.

Vend rosinerne i.

Rør eller ælt mælk i, til dejen er blød og sammenhængende.

Pres eller rul dejen ud i 2½ cm tykkelse.

Stik bollerne ud med en udstikker, ca. 6 cm i diameter. Placer scones'ene på en bageplade med bagepapir.

Pensl med mælk og bag dem i ca. 15 min., til de er lysebrune.

Afkøl scones'ene på en rist.

Flæk dem og server de nybagte scones med fx clotted cream og lime curd eller marmelade.