Blåbærkage
Brød og bagværk

Blåbærkage

26. juli 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jeg er vild med både blåbær, pinjekerner og mandler, og når det kommer i samme kage, så bliver det ikke meget bedre. Bag kagen i en bradepande eller et firkantet ildfast fad, og skær den i gode stykker ved serveringen. Nyd kagen lun eller kold med den syrlige yoghurtcreme til

(12 personer)
3 hele æg
150 g rørsukker
½ tsk. kanel
korn af 1 stang vanilje
1 tsk. fintrevet muskatnød
1¼ dl mælk
100 g smeltet smør
150 g hele mandler blendet til fint mel
175 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
250 g blåbær
60 g pinjekerner

YOGHURTCREME:
1 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt
4 spsk. flormelis

ENDVIDERE:
1 firkantet form på 25 x 15 cm

Pisk æg med sukker og alle krydderierne, til piskeriset danner spor i dejen. Tilsæt mælk og smør. Vend mandelmel i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend forsigtigt rundt. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Drys bærrene og pinjekerner over dejen, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter. Pisk fløden til skum. Rør yoghurt med flormelis, og vend flødeskummen i.

Prøv også:
Macarons med hindbær-creme

Koldskål med bær og knas

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også