Blåbærkage
Foto: Lars Ranek
(12 personer)
3 hele æg
150 g rørsukker
½ tsk. kanel
korn af 1 stang vanilje
1 tsk. fintrevet muskatnød
1¼ dl mælk
100 g smeltet smør
150 g hele mandler blendet til fint mel
175 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
250 g blåbær
60 g pinjekerner
YOGHURTCREME:
1 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt
4 spsk. flormelis
ENDVIDERE:
1 firkantet form på 25 x 15 cm
Pisk æg med sukker og alle krydderierne, til piskeriset danner spor i dejen. Tilsæt mælk og smør. Vend mandelmel i. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og vend forsigtigt rundt. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Drys bærrene og pinjekerner over dejen, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i en 180° varm ovn i 40 minutter. Pisk fløden til skum. Rør yoghurt med flormelis, og vend flødeskummen i.
Prøv også:
Macarons med hindbær-creme
Lette og lækre
forretter Hovedretter - til
hverdag og fest Madplan til hele
ugen Køb dit køkkenudstyr (link fjernet)
i feminashoppen.dk (link fjernet)