Opskrift - sådan laver du blomkålstærte med champignon
1. Tænd ovnen på 220°. Del blomkål i små buketter, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Fordel blomkål, champignoner og løg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 25 minutter, til grøntsagerne er flot gyldne. 2. Tærtebund: Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir; flyt den forsigtigt over i den smurte tærteform, og tryk den på plads. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i den 220° varme ovn i 10 minutter. 3. Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og 1 spsk. finthakket timian. Fordel bagte grøntsager og svampe på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast. Pynt med lidt timian, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her