Blomkålssuppe med rugbrødssnitter
Foto: Bjørn Jakobsen
En lækker, cremet blomkålssuppe, som får ekstra pift med de dejlige, semi-dried tomater.
Rugbrødet er skåret meget tyndt og tørret i ovnen. Kom lidt revet ost på og giv dem et øjeblik mere, så osten smelter.
Blomkålssuppe med rugbrødssnitter
Tid: Ca. 40 min.
2 pers.
Det skal du bruge
1 løg
1 tsk smør
1 mellemstor bagekartoffel
1 stort blomkål
4 dl sødmælk
3 dl vand
Evt. lidt grøntsagsbouillon
Salt, peber
4-5 semi-dried tomater
Ca. 4 meget tynde skiver rugbrød
Lidt ost
Persille
Sådan gør du
Hak løget og damp i smør i en stor gryde. Skræl kartoflen, skær i små stykker og kom i gryden. Skær blomkålen i små stykker, gem nogle pæne små buketter til pynt og kom resten i gryden.
Tilsæt mælk, vand og evt. bouillon og lad din blomkålssuppe koge i ca. 10 min., til kartoflen er mør.
Blend den varme blomkålssuppe og kom i gryden sammen med hakkede semi-dried tomater - gem lidt til pynt. Tilsæt de resterende blomkålsbuketter og lad din blomkålssuppe koge i 3-4 min. Smag til.
Imens tørres rugbrødsskiverne sprøde i ovnen ved 175 grader. Fordel lidt ost på og sæt dem ind i ovnen igen, til osten smelter.
Server til den varme blomkålssuppe, der drysses med hakket persille og lidt hakkede semi-dried tomater.
Her får du opskriften på en nærende og billig grøntsagssuppe med kylling
Trænger du til en lækker dessert? Klik dig igennem galleriet med 10 dejlige desserter: