Jordskokkesuppe med purløg og chorizo
Mad

Jordskokkesuppe fra Claus Meyer med purløg og chorizo

9. marts 2020
af Claus Meyer. Udgivet første gang torsdag d. 9. januar 2014
Jordskokkesuppen smager fantastisk, og den er let at lave. Her er en af Claus Meyers opskrifter på jordskokkesuppe med purløg og chorizo fra Meyers kogebog "Almanak".
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

 • 500 g jordskokker
 • ½ løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 3 kviste timian
 • 1 liter hønsebouillon eller vand
 • ½ dl piskefløde
 • havsalt og friskkværnet peber
 • 2-3 spsk cidereddike
 • 50 g chorizo
 • ½ bundt purløg

Sådan laver du jordskokkesuppe fra Claus Meyer

 1. Skræl jordskokkerne - eftersom de er nogle små, knudrede knolde, som godt kan være svære at skrælle uden at komme til at tage for meget af, så tag den tid, det tager, ellers bliver din jordskokkesuppe slatten!
 2. Tag to jordskokker fra til garniture til din jordskokkesuppe, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
 3. Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste - sauter i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
 4. Tilsæt bouillon eller vand, og lad din jordskokkesuppe koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere.
 5. Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter en jordskokkesuppe salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i den færdige jordskokkesuppe.
 6. Skær chorizoen ud i små tern, og steg dem let på en pande, så chorizoen bliver lidt sprød og taber lidt fedt.
 7. Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg.
 8. Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokketern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion jordskokkesuppe.

Tip fra Claus Meyer: Du kan også tilføje stegte kammuslinger til din jordskokkesuppe - beregn i så fald 2 kammuslinger pr. mand.

Lækker jordskokkesuppe med chorizo og purløg

Jordskokker er skønne både friske i salater, bagt sprøde i ovnen og som en lækker, cremet suppe. Efteråret er både jordskokkernes og suppernes tid, så det er et perfekt tidspunkt at lave jordskokkesuppe på, men den kan også nydes resten af året.

Elsker du den lækre smag af jordskokker, og er du vild med Claus Meyers lækre opskrifter, så er denne opskrift på jordskokkesuppe lige noget for dig.

Claus Meyer deler nemlig ud af sine opskrifter og giver dig her opskriften på jordskokkesuppe med chorizo og purløg, der er simpel og nem at lave, og som smager fantastisk. God fornøjelse og velbekomme!

Skøn opskrift på Claus Meyers jordskokkesuppe med purløg og chorizo

Sådan bliver den færdige rodfrugtsuppe. Den både ser og smager fantastisk!

Når der serveres jordskokkesuppe skal der da også serveres et stykke lækkert brød til. Her får du opskriften på spinatfocaccia, der passer perfekt til Claus Meyers jordskokkesuppe. Du finder opskriften herunder.

Meyers flæskestegssandwich med rødkål, svær, cornichoner og æbler

Er du vild med Claus Meyers jordskokkesuppe, kan du prøve flere af hans lækre opskrifter. Her får du opskriften på den legendariske Meyers-flæskestegssandwich.

Vi elsker opskrifter fra Meyers, og derfor giver vi dig opskriften på en lækker og sprød salat med radiccio, jordbær og balsamico. Se opskriften herunder.

Kan du bare ikke få nok af jordskokker, så er jordskokkesuppe ikke det eneste, du kan bruge de små rodfrugter til. Her får du tre bud på andre opskrifter med blandt andet jordskokker og andre lækre typer af rodfrugter. Og spis bare løs, for rodfrugter er sunde og nærende, og de kan holde sig længe, så køb bare stort ind.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også