Af: Louise Dandanell Ørsted, Mai Knauer og Camilla Lawes
Foto: Stine Heilmann og Columbus Leth
Disse grove muffins er geniale, hvis du har et par plettede bananer i frugtskålen. Brug de nødder, du bedst kan lide, og erstat evt. marcipanen med endnu mere chokolade. Her får du opskriften på banan-muffins med chokolade, nødder og marcipan
35 min4 personer
Tid i alt 50 min
Bananmuffins
2-3 meget modne bananer, ca. 200 g skrællet vægt
75 sirup eller honning
50 g brun farin eller rørsukker
2 æg
¾ dl smagsneutral olie
1 dl yoghurt
100 g fuldkornshvedemel
200 g fint speltmel eller hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
150 g chokolade
50 g marcipan
100 g nødder
12 muffinforme
Sådan laver du bananmuffins med chokolade, nødder og marcipan
Tænd ovnen på 200°.
Mos bananerne.
Pisk sirup, farin og æg sammen.
Rør olie og yoghurt i.
Bland de 2 slags mel, bagepulver, natron og krydderier i en skål, og rør det i dejen.
Hak chokolade, marcipan og nødder, og vend det hurtigt i dejen.
Fordel dejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne.
TIP: Dejen kan også bages som en stor kage i en rugbrødsform i ca. 1 time ved 180°.
Er du på udkig efter flere opskrifter ligesom denne på bananmuffins? Så har vi samlet nogle herunder