
Opvarm sojasauce og honning på en varm pande. Tilsæt solsikkekerner, og rist dem forsigtigt, til de er godt vendt ind i marinaden og har fået farve. Afkøl solsikkerkernerne på en tallerken.
Skyl og tør rucolaen, og anret den på et fad.
Skræl appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem oven på rucolaen.
Skær granatæblet over på midten og bank på skallen med en ske for at løsne kernerne.
Drys solsikkekernerne over salaten, pynt med granatæblekerner og kørvel, og servér med friskhøvlet parmesan på toppen.
Prøv også: Frisk rødkålssalat med appelsin og valnødder
Opskriften på appelsinsalat med granatæble og rucola er supernem, hvilket gør den til det perfekte tilbehør til maden, uanset om det er sommer eller vinter og hverdag eller fest.
Salaten med appelsin kan spises året rundt, men den er især god som vinter- og julesalat, når appelsinerne er i sæson og har masser af saft og kraft. Du kan f.eks. sagtens servere appelsinsalaten som frisk tilbehør i julen til både julemiddagen og julefrokost.
Appelsinsalat er også et stort hit i det mellemøstlige køkken, hvor man ofte serverer citrussalater som en del af "mezze" med mange forksellige retter, som fladbrød, hummus, kebabspyd, falafler og meget mere.
Prøv også: Grønkålssalat med æbler og kylling