Appelsinmousse med marengs og flødeskum
Foto: Betina Hastoft
TID: 20 minutter.
KØLETID: 4-6 timer
Opskriften er til 6 personer
DU SKAL BRUGE
3 blade husblas
3 æg
150 g sukker
1 dl appelsinjuice
1 spsk Grand Marnier
2 ½ dl piskefløde
Fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
TIL SERVERING
2 dl piskefløde
12 hvide marengskys
SÅDAN GØR DU
1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Varm appelsinjuicen og Grand Marnier op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen og opløs den helt i den varme appelsinjuice.
2. Pisk fløden til let skum. Pisk appelsinblandingen i æggemassen og vend derefter flødeskum og appelsinskal i. Fordel moussen i 6 kopper og stil dem på køl 4-6 timer.
3. Pisk fløden til skum. Pynt hver kop med flødeskum og 2 let knuste marengskys.