Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)
Aftensmad

Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)

af Emma Martiny 4. april 2019
Foto: Winnie Methmann
Her får du en vegetarisk version af de sprøde pandekager med fyld. Tilsæt evt. rejer eller stegt oksekød, hvis du har lyst. Her får du opskriften på vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 æg
  • 300 g rismel
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. smagsneutral olie

FYLD

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 moden mango
  • 150 g bønnespirer
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • sød chilisauce

Opskrift - her får du opskriften på vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo) 

  1. Rens forårsløg, og skær dem i tynde, skrå skiver. Pisk kokosmælk, æg, forårsløg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej. Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.   2. FYLD: Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i fine stave. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i tynde stave. Skyl bønnespirer og krydderurter. Hak krydderurterne groft. Servér pandekagerne sammen med grøntsagsfyldet; sæt sød chilisauce frem i en skål, så hver især kan forsyne sig selv.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med lakserillette og rugbrødschips - Få opskriften her

Onsdag: Skipperlabskovs med lam og lynsyltet rødbede - Få opskriften her

Torsdag: Quinoatærte med blomkål og bacon - Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og flødekartofler med parmesan - Få opskriften her

 

Læs også