Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)
Mad

Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)

4. april 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Her får du en vegetarisk version af de sprøde pandekager med fyld. Tilsæt evt. rejer eller stegt oksekød, hvis du har lyst. Her får du opskriften på vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 forårsløg
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 æg
  • 300 g rismel
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. smagsneutral olie

FYLD

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 moden mango
  • 150 g bønnespirer
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • sød chilisauce

Vietnamesiske pandekager med fyld (banh xeo)

  1. Rens forårsløg, og skær dem i tynde, skrå skiver.
  2. Pisk kokosmælk, æg, forårsløg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej.
  3. Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.
  4. Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i fine stave. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i tynde stave. Skyl bønnespirer og krydderurter. Hak krydderurterne groft.
  5. Servér pandekagerne sammen med grøntsagsfyldet. Find den sød chilisauce frem, så hver især kan forsyne sig selv.

Tilsæt evt. rejer eller stegt oksekød, hvis du har lyst.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Eller forsøg med én af vores opskrifter fra: 10 opskirfter på nem og hurtig aftensmad

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også