10 opskrifter til nem og hurtig aftensmad
Mad

10 opskrifter på nem og hurtig aftensmad

17. august 2023
Olivia Zypikoff
Foto: Aller Media
I en travl hverdag, hvor tiden er knap og sulten aldrig venter, opstår behovet for hurtigt at forvandle enkle ingredienser til smagfulde mesterværker.

Lang arbejdsdag, pligterne kalder, og maven rumler. Du prøver at overbevise dig selv om, at take-away er løsningen.

Du kan sagtens lave sund og lækker aftensmad uden at gå på kompromis med kvalitet og tid, det kræver bare lidt inspiration.

Tips og anbefalinger til nem og hurtig aftensmad:

 1. Grøntsager
  Spar ikke på grøntsagerne, når du køber ind - køb et bredt udvalg af grønt. Broccoli, spidskål, gulerødder og peberfrugter kan sniges ind i alverdens retter. Mange af vores retter er spækket med frisk og grønt, og der er ofte mulighed for at tilsætte endnu flere efter egen smag.
 2. Krydderier
  Hvordan ser krydderiskabet ud? Har du karry, paprika, timian eller gurkemeje på lager? En velassorteret krydderisamling gør det langt lettere at være kreativ. Så smut en tur til købmanden og fyld lageret op. De simpleste hverdagsretter kan blive ren comfortfood, når der ikke mangler smag.
 3. Brug dine madrester
  Rester er sommetider kilden til det nemme måltid, men det kræver, at man tænker ud af boksen. One-pot gryden er din bedste ven, når det kommer til nem aftensmad. Det bliver ikke nemmere end at skulle tilføje alle ingredienser (evt. resterne) på én gang og lade det simre, til retten er serveret.
 4. Madplan
  Madplanen giver overskud til hverdagen, når aftensmaden er planlagt, og indkøb er klaret. Afsæt en halv time søndag eftermiddag til at planlægge den kommende uges madplan. Vi anbefaler at sammensætte en madplan ud fra nedenstående opskrifter eller smutte forbi feminas ugens madplan.

10 opskrifter til nem aftensmad

Paprikagryde med kylling og bacon, spises sammen med ris

1. Paprikagryde med kylling og bacon

Gryderetten er suveræn til hverdagen. Den her simreret med paprika, bacon og kylling er en smagfuld fornøjelse og indeholder en god mængde kylling, der både gavner kroppen og smagen. Vi anbefaler at kombinere paprikagryden med lune ris.

Æggekage med spinat, squash og gedeost

2. Æggekage med squash, spinat og gedeost (V)

Æg smager lækkert morgen, middag og aften. Den her æggekage overrasker med grønne indslag bestående af spinat og squash samt smagfuld gedeost. Æggekagen fungerer stadig dagen efter og smager udsøgt. Find opskriften her!

Penne-pasta med gorgonzola-ost og knasende valnødder

3. Penne med gorgonzola og valnødder (V)

Denne opskrift er til pastaelskeren - den er smagfuld, cremet og mættende. Er du glad for ost med masser af smag? Den her nemme aftenret består af klassiske penne-pasta med gorgonzola-ost og knasende valnødder. Prøv den her!

Nudler med sojamarineret oksekød og grønsager

4. Nudler med sojamarineret oksekød

Den asiatiske nede på hjørnet kalder, men køleskabet er fyldt. Vi har en løsning. Den her opskrift rummer en smagfuld nudelret med soyamarineret oksekød og grønsager; den tager kun 30 minutter.

Varmrøgetlaks i luksussalat med avokado og squash

5. Luksussalat med varmrøget laks (P)

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk to gange om ugen til det varme måltid. Følg det her råd med vores cremede og mættende luksussalat, der består af avocado, squash og varmrøget laks. Forkæl dig selv med det her nemme måltid, der er fyldt med sunde og lækre ingredienser.

One pot-pasta med tomater, chorizo og baslilikum

6. One pot-pasta

One-pot gryden er din bedste ven, når det kommer til nem aftensmad. Det bliver ikke nemmere end med den her smagfulde one pot-pasta, der er fyldt med alle de gode smage fra det spanske køkken - chorizio, tomater og basilikum. Find opskriften her!

Thai beef-bowl med mango, ris og grønsager

7. Thai beef-bowl med mango

Tilfredsstil dine smagsløg med vores thai inspireret beef-bowl med ris, grøntsager og mango, der netop udforsker samspillet mellem salt og sødme. Læg skønne, grønne og velsmagende sager tæt op ad hinanden og saml en skål på ingen tid.

Grøn shakshuka med porrer og linser

8. Grøn shakshuka med porrer og linser (V)

Længes du efter at prøve noget nyt? Så er denne opskrift sikkert noget for dig. Opdag det nordafrikanske køkken med shakshuka lavet på porrer og linser. Den varme aftenret er spækket med smag fra en håndfuld krydderier og spises med fladbrød. Retten tager ikke mere end 30 minutter. Prøv den her!

Madplan: Fem lækre til ugen. - Salatruller med krydret kylling. -
Foto: Aller Media DK

9. Salatwraps med krydret kylling

Salatblade som wraps? Det fungerer nemlig forrygende. Hvis du har tendens til at spise brød morgen, middag og aften, er denne opskrift et bud på en alternativ, men lækker løsning. Prøv her vores krydrede asiatiske kylling omfavnet af sprøde salatblade.

Læs også