tunbøf
Aftensmad

Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven

af Camilla Zarah Lawes 21. september 2015
Foto: Columbus Leth
Steg ikke tunbøfferne for længe – de skal stadig være helt rå og saftige indeni! Få opskriften på tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven her

Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven til 4 personer

Tid: 25 minutter.    DET SKAL DU BRUGE TIL TUNBØF 4 tunbøffer a 100-150 g 1 spsk. solsikkeolie salt og friskkværnet peber   SPRØD KARTOFFELSALAT 450 g små kartofler 4 små kartofler 1 spsk. solsikkeolie 200 g små tomater 6 spsk. sorte oliven med sten 1 rødløg 3 spsk. kapers 3 spsk. olivenolie saft af ½ citron salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING kørvel og evt. skovsyre  

Opskrift - sådan laver du tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven

  1. Tunbøf: Varm en grillpande op, pensl den med olie, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Hold dem nede med en palet, så de får et flot grillmønster. Krydr med salt og peber.   2. Sprød kartoffelsalat: Kog 450 g kartofler, til de er møre. Skær de 4 små, rå kartofler i tynde skiver, vend dem med olie, og steg dem på grillpanden, til de er sprøde og gyldne. Tag dem fra panden, og afkøl dem på fedtsugende papir. Skær de kogte kartofler i 1½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Bland det hele sammen, og vend olie, citronsaft, salt og peber i salaten. Servér kartoffelsalaten til tunbøf, og pynt med kørvel og evt. skovsyre.   TIP: Brug gerne en rest kogte kartofler, som du har i overskud fra en anden dag.   Få indkøbslisten til hele ugen her

Mandag: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme – Få opskriften her

Tirsdag: Tærte med squash og forårsløg – Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med glasnudler og agurkesalat – Få opskriften her

Torsdag: Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød – Få opskriften her