

Tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven
DET SKAL DU BRUGE TIL TUNBØF
- 4 tunbøffer a 100-150 g
- 1 spsk. solsikkeolie
- salt og friskkværnet peber
SPRØD KARTOFFELSALAT
- 450 g små kartofler
- 4 små kartofler
- 1 spsk. solsikkeolie
- 200 g små tomater
- 6 spsk. sorte oliven med sten
- 1 rødløg
- 3 spsk. kapers
- 3 spsk. olivenolie
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- kørvel og evt. skovsyre
Opskrift - sådan laver du tunbøf med sprød kartoffelsalat, tomater og oliven
1. Tunbøf: Varm en grillpande op, pensl den med olie, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Hold dem nede med en palet, så de får et flot grillmønster. Krydr med salt og peber.
2. Sprød kartoffelsalat: Kog 450 g kartofler, til de er møre. Skær de 4 små, rå kartofler i tynde skiver, vend dem med olie, og steg dem på grillpanden, til de er sprøde og gyldne. Tag dem fra panden, og afkøl dem på fedtsugende papir. Skær de kogte kartofler i 1½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Bland det hele sammen, og vend olie, citronsaft, salt og peber i salaten. Servér kartoffelsalaten til tunbøf, og pynt med kørvel og evt. skovsyre.
TIP: Brug gerne en rest kogte kartofler, som du har i overskud fra en anden dag.


Tærte med squash og forårsløg

Andebryst med glasnudler og agurkesalat
