Aftensmad

Tomatsuppe med grøntsager og bacon

af Mai Knauer 10. november 2014
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er skønne livretter du kan forkæle hele familien med. Her får du opskriften på tomatsuppe med grøntsager og bacon ugens madplan, ugens opskrifter, hverdagsmad, livretter, tomatsuppe

Tomatsuppe med grøntsager og bacon til 4 personer

Blend gerne tomatsuppe med en stavblender direkte i gryden. Det er meget nemmere end at bruge en rigtig blender.   INGREDIENSER TIL TOMATSUPPE 2 løg 2 fed hvidløg 1 gulerod 100 g knoldselleri ½ rød peberfrugt 2 skiver bacon olivenolie til stegning 1 spsk. tomatpuré 1 dåse flåede tomater 1 l tomatjuice ½ l hønsebouillon 1 kvist frisk timian salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 2 dl cremefraiche 18 % 1 rødløg 1 lille bundt purløg godt brød  

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med grøntsager og bacon

1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerod og selleri, og skær dem i mindre stykker. Rens peberfrugten, og skær den i grove tern. Skær baconskiverne i mindre stykker. Steg det hele i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré, flåede tomater, tomatjuice, bouillon og timian. Lad det simre i 1 time.   2. Fisk timiankvisten op. Blend tomatsuppe, og smag til med salt og peber.   3. Servering: Servér tomatsuppe med cremefraiche, finthakket rødløg og purløg samt et stykke brød.   TIP: Lad evt. to håndfulde pastaskruer koge med i suppen de sidste 8-10 minutter. 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spareribs med barbecuesauce og kartoffelbåde - Få opskriften her

Fish’n’chips med tartarsauce - Få opskriften her

Mexicanske madpandekager med kødsauce - Få opskriften her

Pizza med parmaskinke og rucola - Få opskriften her