
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs.
Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir; pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
TOPPING:
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne.
Dryp hvidvinseddike over, og hæld fløden på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene er cremede.
Fordel svampene oven på de bagte søde kartoffelskiver. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene.
SERVERING:
Drys anretningerne med fintrevet pecorino og plukket persille, og servér straks.
TIP: Du kan sagtens bruge almindelige bagekartofler i stedet for de søde.
Vil du lave lækker toast til aftensmad? Prøv en hjemmelavet luksus-udgave af den klassiske cowboytoast med opskriften her.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner – Få opskriften her
Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her
Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her
Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her