

Toast af søde kartofler med svampe og æg
DET SKAL DU BRUGE
- 4 mellemstore søde kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- salt
TOPPING
- 500 g blandede svampe
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 dl piskefløde
- 4 æg
TIL SERVERING
- 50 g pecorino eller anden fast ost
- 1 håndfuld bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du toast af søde kartofler med svampe og æg
-
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i ½ cm tykke skiver på langs.
-
Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir; pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
TOPPING:
-
Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Steg dem i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt presset hvidløg, når svampene begynder at blive gyldne.
-
Dryp hvidvinseddike over, og hæld fløden på panden. Lad det stege, til væsken fordamper, og svampene er cremede.
-
Fordel svampene oven på de bagte søde kartoffelskiver. Steg 4 spejlæg, og anret dem oven på svampene.
SERVERING:
-
Drys anretningerne med fintrevet pecorino og plukket persille, og servér straks.
TIP: Du kan sagtens bruge almindelige bagekartofler i stedet for de søde.
Vil du lave lækker toast til aftensmad? Prøv en hjemmelavet luksus-udgave af den klassiske cowboytoast med opskriften her.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner – Få opskriften her
Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her
Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her
Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her