Aftensmad

Tikka masala med ris og mangochutney

af Camilla Zarah Lawes 3. november 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter står på gode retter der er lige til at smide i ovnen. Her får du opskriften på tikka masala med ris og mangochutney

Tikka masala med ris og mangochutney til 4 personer

Tikka masala betyder bidder i kryddermix og kan også laves med f.eks. lam eller svinekød.   INGREDIENSER 600 g kyllingeinderfilet 2 løg 4 fed hvidløg 3 spsk. rapsolie til stegning 3 spsk. stødt spids-kommen 2 spsk. stødt koriander 3 spsk. garam masala 1 spsk. kardemomme 1 tsk. kanel 1 dåse kokosmælk (400 g) 2 spsk. tomatpuré lidt vand 2 dl græsk yoghurt 2 % salt og friskkværnet peber   PYNT friske korianderblade   TILBEHØR jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person) mangochutney 1 dl græsk yoghurt 1 spsk. garam masala  

Opskrift - sådan laver du tikka masala med ris og mangochutney

  1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Varm olien op på en stor pande, og steg løg og hvidløg godt. Tilsæt kyllingekødet, og brun det godt på alle sider. Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala, kardemomme og kanel, og vend kyllingen godt rundt i krydderierne. Hæld kokosmælk, tomatpuré og vand ved, og lad det koge op. Tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber. Kom retten i et ovnfast fad, og lad den stege færdig i ovnen ved 180° i 20 minutter.   2. Tilbehør: Kog jasminris efter anvisningen på pakken. Servér tikka masala med frisk koriander, kogte ris, mangochutney og en lille skefuld yoghurt drysset med garam masala.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tærte med broccoli, bacon, ærter og gedeost - Få opskriften her

Kalvepostej med agurkesalat - Få opskriften her

Fiskepakker med grøntsager og pasta med pesto - Få opskriften her

Focaccia med karamelliserede løg, kapers og serranoskinke - Få opskriften her