Aftensmad

Tærte med kantareller

af Louise Dandanell Ørsted 19. september 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.

En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.

Tærte med kantareller (TID: CA. 1 TIME)

Havregrynene i tærtedejen giver god fylde og smag, men du kan også springe over og bruge en købedej.

 

Ingredienser: Fremgangsmåde: Dej:

75 g koldt smør100 g havregryn100 g hvedemel1 tsk salt1 æg

Fyld:

500 g kantareller150 g bacon100 g Comté2 æg1½ dl creme fraicheSalt, peber

Tilbehør:

Grøn salat

 

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak smørret ned i havregryn, mel og saltog smuldr det sammen.

Saml dejen med ægget. Det hele gøresmeget let i en foodprocessor.

Fordel dejen i en smurt tærteform ved atpresse den ned i.

Læg stanniol og bageærter over og forbagbunden i 12 min.

Rengør kantarellerne og steg dem på en tørpande i ca. 10 min.

Skær baconen i terninger og steg dem- ikke for hårdt - på en pande.

Riv osten.

Pisk æggene sammen med creme fraichenog vend bacon og ost i. Krydr med salt og peber.

Hæld æggeblandingen i den forbagte tærte ogfordel svampene ovenpå.

Bag tærten færdig i ca. 25 min. og server varmeller lun med en grøn salat.

Hvad synes du om denne opskrift?

Giv et antal stjerner oppe i venstre hjørne og/eller kommentér og bidrag gerne til opskriften i kommentarfeltet forneden.

Her får du 5 opskrifter med sæsonens lækre svampe!

Svampesuppe

Tærte med kantareller

Pandekager med svampefyld

Kyllingeleverpostej med svampe

Vegetardeller og rødbedesalat