Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Tærte med kantareller
19. september 2011
(Opdateret 19.09.11)
Af:
Louise Dandanell Ørsted
En velsmagende tærte med kantareller, bacon og Comté ost.
Dej
75 g koldt smør
100 g havregryn
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 æg
Fyld
500 g kantareller
150 g bacon
100 g Comté
2 æg
1½ dl creme fraiche
Salt, peber
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde
Hak smørret ned i havregryn, mel og salt og smuldr det sammen.
Saml dejen med ægget. Det hele gøres meget let i en foodprocessor.
Fordel dejen i en smurt tærteform ved at presse den ned i.
Læg stanniol og bageærter over og forbag bunden i 12 min.
Rengør kantarellerne og steg dem på en tør pande i ca. 10 min.
Skær baconen i terninger og steg dem - ikke for hårdt - på en pande.
Riv osten.
Pisk æggene sammen med creme fraichen og vend bacon og ost i. Krydr med salt og peber.
Hæld æggeblandingen i den forbagte tærte og fordel svampene ovenpå.
Bag tærten færdig i ca. 25 min. og server varm eller lun med en grøn salat.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også