Tærte med det du har
Aftensmad

Tærte med det-du-har

9. september 2010
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Det nemme ved tærte er, at du stort set kan bruge det, du alligevel har i køleskabet, i din tærte

Til 8 pers. skal du lave 2-3 tærter, og du kan komme næsten hvad som helst i din tærte. Denne tærte er med laks og porrer og serveres med løgdressing og hjemmebagte grissini.

Jeg er vild med færdig tærtedej, når det skal være nemt.

Det skal du bruge:

Færdig tærtedej

FYLD TIL HVER TÆRTE: 3 æg 1 dl cremefraiche 75 g neutral flødeost 1½-2 dl mælk Salt og peber 1 dl revet emmentaler

TØM KØLESKABET: Mange grøntsager er gode i tærter - eksempelvis tomater, champigon, løg, asparges, broccoli, porrer og spinat. Kombinér med kød som kylling, fisk, skinke, bacon og pølse alt efter, hvad du har i køleskabet eller fryseren. 

FYLD TIL TÆRTE MED EKSEMPELVIS LAKS: 2 porrer 1 stor laksefilet Frisk estragon

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Beklæd en tærteform med dej - gem det overskydende dej til grissini.

Rør fyldet til din tærte sammen, gem halvdelen af osten.

Skær top og bund af porrerne, skyl og skær dem i tynde skiver.

Skær skindet fra laksen, og skær fisken i skiver på tværs.

Fordel fyld, porrer, 2 spsk hakket estragon og laks i tærteformen, drys med resten af emmentaleren.

Bag din tærte 25 min. og server straks.

Servering: Du kan evt. forbage din tærte i 20 min. og give den 10-15 min. lige inden servering.

Løgdressing til tærte

Dressingen bliver kun bedre af at stå i køleskabet et par timer.

1 bdt forårsløg 1 rødløg 1 spsk dijonsennep 2½ dl creme fraiche 38% 1 dl cremefraiche 9 eller 18% 3 spsk mayonnaise, gerne Hellmann Salt og peber

Rens forårsløgene, halver dem på langs og skær dem i skiver.

Pil og snit rødløget fint.

Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Hjemmebagte grissini

TID: 15 min.

Overskydende dej fra din tærte kan bruges til grissini:

Rul dejen ud i små stænger, pensl med mælk og drys evt. med sumak (tyrkisk krydderi-blanding, købes hos etniske købmænd), andre krydderier eller birkes.

Bag dem i ovnen sammen med din tærte i ca. 8-10 min. afhængig af tykkelse.

 

Prøv også:

 

Tærte med svampe

 

Små delikate skaldyrstærter

 

Spelttærte med ørred, porre og ærter

 

Jordbærtærte med vaniljecreme

 

Abrikostærte med bær