

Aftensmad
Tacosuppe med sprøde kikærter
af Emma Martiny
24. maj 2018
Foto: Winnie Methmann
En dampende varm suppe med krydderier og kikærteknas er hurtig comfortfood efter en lang dag. Her får du opskriften på tacosuppe med sprøde kikærter
20 min 4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- ½ spsk. røget paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. tørret koriander
- salt og friskkværnet peber
- 3 stilke bladselleri
- 1 squash
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse sorte bønner
- saft af 1 limefrugt
SPRØDE KIKÆRTER
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. salt
- 100 g cheddar
TIL SERVERING
- cremefraiche 18 %
- frisk koriander
- 1 limefrugt
Opskrift - sådan laver du tacosuppe med sprøde kikærter
1. SPRØDE KIKÆRTER: Tænd ovnen på 180°. Afdryp kikærterne, og tør dem i et rent viskestykke. Vend dem med olie og alle krydderierne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde. Riv cheddar, og fordel den over kikærterne. Bag dem i ovnen i yderligere 5 minutter, så osten smelter og bliver gylden.
2. Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i et par minutter. Skyl og skær bladselleri og squash i tern, og tilsæt dem. Lad det stege i 5 minutter. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Sæt låg på, og lad suppen simre i 10 minutter. Afdryp de sorte bønner, og tilsæt dem. Smag til med limesaft, salt og peber. 3. SERVERING: Top suppen med sprøde kikærter, cremefraiche, frisk koriander og limefrugt skåret i både.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spinatvafler med røget laks – Få opskriften her
Onsdag: Croque-madame – Få opskriften her
Torsdag: Kyllingefad med tomat og mozzarella – Få opskriften her
Fredag: Thai-beef-salat med peanutdressing – Få opskriften her