Syltet rødkål med granatæblekerner
Aftensmad

Syltet rødkål med granatæblekerner

af Camilla Biesbjerg Markussen 19. december 2018
Foto: Betina Hastoft.
Den hjemmelavede rødkål får et friskt løft af de sprøde rubinrøde granatæblekerner. De kan købes klar til brug i velassorterede supermarkeder. Her får du opskriften på syltet rødkål med granatæblekerner
6 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille rødkål, ca. 1 kg
  • 40 g smør til stegning
  • 2 kanelstænger
  • 1 stjerneanis
  • 4 hele nelliker
  • 1 dl koncentreret solbærsaft
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g granatæblekerner

Opskrift - sådan laver du syltet rødkål med granatæblekerner

  Kassér de yderste blade af rødkålshovedet. Skyl rødkålen, og snit den i ½ cm tykke strimler. Opvarm en stor gryde med smør, og tilsæt kanelstænger, stjerneanis, nelliker og rødkål. Steg i 5 minutter, til kålen falder lidt sammen. Tilsæt solbærsaft, eddike og sukker, og lad rødkålen småsimre i ca. 20 minutter. Rør i den undervejs. Smag rødkålen til med salt, peber og evt. mere sukker og eddike, så du opnår den perfekte smagsbalance – den må hverken være for sød eller for syrlig. Kassér de hele krydderier. Anret rødkålen i en serveringsskål, og drys med granatæblekerner. Servér rødkålen lun.   TIP: Rødkålen kan laves 1-3 dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag til en ekstra gang lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Rødkålssalat med kærlighed og knas  

Andre lækre opskrifter