Svinekotelet med syltet rødkål
Mad

Svinekotelet med syltet rødkål

20. december 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er svinekotelet med syltet rødkål. Få opskriften her

Sådan laver du svinkotelet med syltet rødkål

Jeg kan godt lide stjerneanis i min kål, men det er bestemt en smagssag.

500 g kartofler i terningerolivenolie + smør til stegning1-2 spsk. hakket salviesalt

KÅL:½ rødkål, snittet2 stjerneanis2 dl god æblemost1 dl sukker½ dl æbleeddike

SVIN:2 store svinekoteletterlidt olie til stegningsalt og peber

TILBEHØR:salat

Rist kartoflerne i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og møre. Krydr med hakket salvie og salt.Kom rødkålen i en gryde med stjerneanis, æblemost og sukker. Lad den simre i 10-15 minutter. Tilsæt eddiken, og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide, at rødkålen har bid, men er du ikke til det, kan du lade den simre længere, inden du kommer eddike i. Smag rødkålen til.Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.Servér koteletterne med kål, kartofler og salat.Opskriften er til 2 personer

TIP: Kålen kan holde sig i et par dage i køleskab, hvis du har for meget.

Prøv også: Svinekoteletter med lun salat af rødkål

Få inspiration til andre lækre hverdagsretter her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Torsdag

Fredag