Svine-koteletter og rødkålssalat
Mad

Svine-koteletter med lun rødkålssalat

Ugens fredagsopskrift er svinekoteletter med lun rødkålssalat. Få opskriften her

Opskrift på svine-koteletter med lun rødkålssalat

 

2 svinekoteletter
lidt olie til stegning
salt og peber
200 g kartofler i grove terninger
½ knoldselleri i grove terninger
1 spsk. smør
½-1 dl mælk
½ bundt bredbladet persille, hakket
salt

ENDVIDERE:
½ lille rødkål
1 dl tranebærjuice
1-2 spsk. æbleeddike
1 æble i både
50 g valnødder, hakkede
Kog kartofler og selleri i usaltet vand, til de er helt møre. Dræn vandet fra, og mós kartofler og selleri med et piskeris. Kom smør og mælk i, og pisk mosen glat. Rør persillen i, og smag til med salt.
Snit kålen fint, imens kartoflerne koger, og kom den i en gryde sammen med tranebærjuicen. Lad den lige falde sammen, det tager 6-8 minutter. Smag til med salt og eddike, og vend den lune kål med æbler og valnødder lige inden servering.
Steg koteletterne i lidt olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte, og krydr dem med salt og peber.
Servér koteletter med mos og rødkålssalat.
Opskriften er til 2 personer

Prøv også rødkålssalat i en mere utraditionel sammenhæng: Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag