Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat
Aftensmad

Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat

14. september 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 37: Ugens mandagsopskrift er fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat. Få opskriften her

Fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat til 4 personer

Prøv også: Svinekoteletter med lun rødkålssalat

Tid: 20 minutter

Rødkål kan sagtens bruges rå i en salat, hvis du sørger for at snitte den meget fint.

DET SKAL DU BRUGE

LAMMEKØDBOLLER 500 g hakket lammekød 1 bundt persille 1 fed hvidløg 1 æg 1 spsk. stødt spidskommen salt og friskkværnet peber 1 spsk. olie til stegning   RØDKÅLSSALAT 200 g frisk rødkål 1 bundt radiser 1 agurk 1 bundt koriander 1 bundt mynte   DRESSING 2 spsk. mandelsmør 2 dl cremefraiche 9 % 1 fed hvidløg saft af 1 citron salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 4 fladbrød  

Opskrift - sådan laver du fladbrød med lammekødboller og rødkålssalat

  1. Lammekødboller: Læg lammekødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløget. Rør kødet sammen med 3 spsk. persille, hvidløg, æg, spidskommen, salt og peber. Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.   2. Rødkålssalat: Snit rødkålen fint. Skyl radiser og agurk, og skær dem i stave. Skyl koriander og mynte, og nip bladene fra stilkene. Bland det hele godt sammen.   3. Dressing: Rør mandelsmør og cremefraiche sammen. Pil og pres hvidløg, og rør det i dressingen sammen med citronsaft. Smag til med salt og peber.   4. Servering: Varm fladbrødene i ovnen eller på en pande. Servér med kødboller, rødkålssalat og dressing.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Tirsdag: Blåmuslinger med gulerødder, persilleolie og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Spaghetti med butternutsquash-sauce og bacon - Få opskriften her

Torsdag: Krydret rispilaf med kylling og fennikel - Få opskriften her

Fredag: Pizza med knoldselleri, kapers og parmaskinke - Få opskriften her