Risotto med svampe
Aftensmad

svampe

28. februar 2011Opdateret 9. april
af Louisa Lorang
Ugens tirsdagsopskrift er risotto med svampe. Få opskriften her.

Det skal du bruge

  • 400 g svampe, f.eks. champignoner og østershatte
  • olivenolie
  • 2 spsk. plukket timian
  • 2 spsk. hakkede løg, gerne skalotteløg
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 dl risottoris
  • olivenolie
  • 1 tsk. smør
  • 2 dl hvidvin
  • 8-10 dl kogende vand
  • salt
  • 75 g revet parmesan
  • 100 g rucola
  • lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Rens svampene, og skær dem i grove stykker.
  2. Rist dem gyldne i lidt olivenolie på en varm stor pande.
  3. Sautér imens løg, hvidløg og risottoris i olie og smør i en høj pande. Det skal ikke tage farve.
  4. Tilsæt vinen, lidt ad gangen, og lad den koge væk.
  5. Tilsæt derefter vand, lidt ad gangen, til risene er næsten møre.
  6. Vend forsigtigt svampe og parmesan i risottoen, og servér den straks med rucola vendt med en smule citronsaft.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også