Aftensmad

Sushi- omvendt maki med california mayo-crab og sort sesam

af Anne Larsen 24. september 2009
HVis du har inviteret gæster og serverer hjemmelavet sushi, imponerer du uden tvivl dine gæster.

Du kan tillade dig at bruge en god fuldfed mayonnaise til denne ret, det er jo små mængder, og det er vegetabilsk fedt, og retten her er i sig selv meget fedtfattig.

Alligevel er den lette version af Hellmanns mayonnaise den eneste, der kan opfylde mine krav til en god mayonnaise - ud over den hjemmestrikkede, selvfølgelig.

200 g sushiris og 1 tsk riseddike - tilberedt som skrevet på pakken100 g crab-stick/Surimi (imiteret krabbe, fås hos fiskehandleren eller i supermarkedet)2 spsk lakse- eller ørredrogn3 spsk let mayonnaise4 tangplader2 spsk sorte sesam (Jomfru i detgrønne)

Tilbehør:Sojasauce, wasabi og syltetingefær

Tilbered risene.

Hak surimien groft og bland den med lakserogn og mayonnaise.

Del risene i 8 lige store portioner, så der er to portioner til hver tangplade.

Læg husholdningsfilm på sushimåtten, herefter et tyndt lag ris, en tangplade, et tyndt lag ris igen og så en lang bræmme mayo-crab i midten.

Saml rullen forsigtigt, men stramt og vend den i sorte sesamfrø.

Pak rullerne i husholdningsfilm og læg dem på køl i 30 min., inden skiverne skæres ud med en skarp kniv.

Servér med wasabi i sojasauce og syltet ingefær til. Og naturligvis pinde.

Proteinenergi: 16 pct.Fedtenergi: 25 pct.Kulhydratenergi: 59 pct.340 kcal pr. person

Flere sunde opskrifter