Aftensmad

Sushi med wasabilaks

21. juni 2013
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Sushi er nemt at lave og helt perfekt til at tage med i picnickurven. Få opskriften her.

Sushi med wasabilaks

Det tager ca. 30 min. at lave sushi med wasabilaks+ riskogning

Dette skal du bruge til sushi200 g sushiris1½ spsk sukker1½ spskrisvineddike3-4 tangplader150 g frisk laksMere inspiration til picnickurven? Prøv forårsruller med kyllingSalat½ agurk4 spskMayonnaiseWasabipulver/pastaLimePeberEvt. sesamfrø

Sådan gør duTilbered sushirisene efter anvisning på pakken. Opløs sukkeret i risvineddike. Hæld blandingen over de varme færdigkogte ris og lad dem afkøle på køkkenbordet. Læg en tangplade på din sushimåtte og fordel lidt ris på tangpladerne. Lad en stribe på ca. 3 cm være fri i toppen af måtten. Læg strimler af laks på risene sammen med lidt skåret salat og agurk i små terninger. Smag god mayonnaise til med wasabi, limesaft ogpeber. Smør lidt wasabimayonnaise på fyldet og drys med sesamfrø. Fugt den frie ende af tangen med vand og rul pladen stramt sammen. Læg rullen på køkkenbordet med lukningen nedad, og skær den i skiver umiddelbart inden servering. Tag evt. lidt ekstra wasabimayonnaise med på picnicen.Flere opskrifter med laks? Prøv f.eks. wraps med laks her