sushi
Aftensmad

Sushi med rejer, sesam og avocado

af Gitte Heidi Rasmussen 5. marts 2018
Foto: Betina Hastoft
Det er nemt og hurtigt at tilberede de dejlige og mættende ruller – og så er de gode at have med på farten. Her får du opskriften på sushi med rejer, sesam og avocado

Sushi med rejer, sesam og avocado

12 stykker   Sushiris 125 g sushiris  2 dl vand 2 spsk. riseddike 2 tsk. sukker 1 tsk. groft salt  
  Fyld 100 g store argen-tinske rejer, kogt  ½ avocado 2 tsk. limesaft ½ skoleagurk 2 plader noritang Wasabi Sesam Soja  
  Desuden Sushi-rullemåtte     PRØV OGSÅ: Sushi med wasabilaks  

Opskrift - sådan laver du sushi med rejer, sesam og avocado

  Skyl risene i koldt vand. Kog risene under låg i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå 10 min. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i. Læg et fugtigt viskestykke over og lad risene køle af.  Læg to plader tang på en rullemåtte. Fordel risene på tangen, så ¾ af pladen er dækket. Smør lidt wasabi ovenpå. Skær avocado og agurk i stave og læg det i en stribe midt på risene sammen med rejerne. Drys med sesam og rul det stramt sammen omkring fyldet. Rul fra den ende, hvor risen når helt ned til kanten. Lad rullen hvile i mindst 10 min. på køl. Skær dem i 12 skiver. Servér soja rørt med wasabi til.   Energi pr. person: 337 kcal.  Fordelt på: fedt 14 %, protein 17 %, kulhydrat 69 %