Sushi med rejer, sesam og avocado
12 stykker
Sushiris
125 g sushiris
2 dl vand
2 spsk. riseddike
2 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
Fyld
100 g store argen-tinske rejer, kogt
½ avocado
2 tsk. limesaft
½ skoleagurk
2 plader noritang
Wasabi
Sesam
Soja
Desuden
Sushi-rullemåtte
PRØV OGSÅ:
Sushi med wasabilaks
Opskrift - sådan laver du sushi med rejer, sesam og avocado
Skyl risene i koldt vand. Kog risene under låg i 15 min., tag gryden af varmen og lad den stå 10 min. Rør i risene med en gaffel, kom riseddike, sukker og salt i. Læg et fugtigt viskestykke over og lad risene køle af.
Læg to plader tang på en rullemåtte. Fordel risene på tangen, så ¾ af pladen er dækket. Smør lidt wasabi ovenpå. Skær avocado og agurk i stave og læg det i en stribe midt på risene sammen med rejerne. Drys med sesam og rul det stramt sammen omkring fyldet. Rul fra den ende, hvor risen når helt ned til kanten. Lad rullen hvile i mindst 10 min. på køl. Skær dem i 12 skiver. Servér soja rørt med wasabi til.
Energi pr. person: 337 kcal.
Fordelt på: fedt 14 %, protein 17 %, kulhydrat 69 %