suppe
Mad

Suppe med laks og grøntsager

9. februar 2023
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Servér en fløjsblød fiskesuppe jævnet med fløde og frisket op med masser af grønt. Her får du opskriften på suppe med laks og grøntsager

Ingredienser til suppe med laks

  • 600 g fersk laks uden skind
  • 1 løg
  • 300 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. hvedemel
  • 3 dl fiskebouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ bundt kørvel
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt dild

Opskrift - Sådan laver du suppe med laks og grøntsager

  1. Skær laksen i tern på 5 cm. Pil løget, og hak det fint.

  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

  3. Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver.

  4. Steg løget i smør i en gryde, til det bliver klart.

  5. Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri. Svits i 5-6 minutter, mens du vender rundt i gryden.

  6. Tilsæt sennep, og steg i nogle minutter. Drys mel i gryden, og vend rundt, så det fordeler sig.

  7. Hæld fiskebouillon i, og rør rundt. Tilsæt fløde og laurbærblad (fiskes op før servering).

  8. Lad retten simre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.

  9. Tilsæt laksestykkerne, og skru ned for varmen. Lad suppen koge meget forsigtigt i 5-6 minutter, til laksen er mør.

  10. Skyl og hak kørvel, persille og dild. Drys suppen med hakkede krydderurter, og servér straks med citron skåret i både, og groft brød.

Læs også