Sund og lækker spinattærte
Aftensmad

Sund og lækker spinattærte

af Pia Andreassen 13. maj 2015
Foto: Martin Tanggaard
Spinattærten er en suveræn klassiker, som er god på middagsbordet, i madpakken og for sundheden.

Tid: 1 time og 15 minutter.

  • 190 g koldt smør

  • 120 g hvedemel

  • 120 g grahamsmel

  • 2 store løg

  • 2 spsk rapsolie

  • 250 g spinat

  • Salt, peber

  • 150 g revet mozzarella

  • 4 æg 

  • 2 dl mælk

  • Evt. tomatsalat

Smuldr smørterninger og mel sammen til store krummer. Saml dejen med 1-2 spsk koldt vand og tryk den ud i en smurt og melet tærteform, diam. ca. 26 cm. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile tildækket i ½ time i køleskabet. 

Varm ovnen op til 200 grader.

Skær løgene i tynde strimler og sauter dem klare i olie. 

Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Kom den på panden til løgene og steg i yderligere 1-2 min. Tag panden af varmen. 

Vend halvdelen af osten med fyldet på panden. Krydr med salt og peber.

Pensl tærtebunden med ½ sammenpisket æg og forbag den i 10 min. 

Fordel spinatblandingen i bunden. 

Pisk æg og mælk sammen og hæld over. Strø resten af osten over, og bag tærten i ca. 35 min. Server evt. en tomatsalat til.

Kom evt. kogt skinketerninger i fyldet, hvis du gerne vil have lidt kød i.