Sund og lækker spinattærte
Aftensmad

Sund og lækker spinattærte

13. maj 2015Opdateret 15. april
af Pia Andreassen
Spinattærten er en suveræn klassiker, som er god på middagsbordet, i madpakken og for sundheden.

Ingredienser

  • 190 g koldt smør
  • 120 g hvedemel
  • 120 g grahamsmel
  • 2 store løg
  • 2 spsk rapsolie
  • 250 g spinat
  • Salt, peber
  • 150 g revet mozzarella
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • Evt. tomatsalat

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smørterninger og mel sammen til store krummer. Saml dejen med 1-2 spsk koldt vand og tryk den ud i en smurt og melet tærteform, diam. ca. 26 cm. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile tildækket i ½ time i køleskabet.
  2. Varm ovnen op til 200 grader.
  3. Skær løgene i tynde strimler og sauter dem klare i olie.
  4. Skyl spinaten grundigt og slyng den tør. Kom den på panden til løgene og steg i yderligere 1-2 min. Tag panden af varmen.
  5. Vend halvdelen af osten med fyldet på panden. Krydr med salt og peber.
  6. Pensl tærtebunden med ½ sammenpisket æg og forbag den i 10 min.
  7. Fordel spinatblandingen i bunden. Pisk æg og mælk sammen og hæld over. Strø resten af osten over, og bag tærten i ca. 35 min. Server evt. en tomatsalat til.
  8. Kom evt. kogt skinketerninger i fyldet, hvis du gerne vil have lidt kød i.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også