torsk
Aftensmad

Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød

af Camilla Zarah Lawes 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Det fine torskeskind kan sagtens spises, når det er blevet stegt sprødt og lækkert på panden. Her får du opskriften på stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g torskefilet med skind
  • 2 spsk. rapsolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

FENNIKEL-GULERODS-SALAT

  • 1 fennikel
  • 3 gulerødder
  • 5 stilke bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • olie til stegning
  • 2 flutes
  • 1 glas grøn pesto

1. Del torskefileten i 4 stykker. Skær et kryds i skindsiden af hvert stykke med en skarp kniv, så skindet ikke krymper sammen, når du steger fisken. Steg torskefileterne i olie på en pande med skindsiden nedad, til den er sprød. Sluk for blusset, dæk panden med bagepapir, og lad torskefileterne stå og trække i ca. 7 minutter. Krydr med salt og peber.

 

2. FENNIKEL-GULERODS-SALAT: Rens og skær fennikel i papirtynde skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Skyl og pluk persillen. Bland salaten med olie, salt og peber.

 

3. TILBEHØR: Varm en (grill)pande op, og pensl den med lidt olie. Flæk brødet, og steg det gyldent på panden. Servér med pesto til fisk og salat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her

Onsdag: Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder - Få opskriften her

Fredag: Lasagne med squash og kødsauce - Få opskriften her