laks
Aftensmad

Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris

af Emma Martiny 17. februar 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hvis du savner sommerens råvarer, er dette måltid perfekt. Den farverige salsa og de brune ris har fået et eksotisk tvist med kokos og mango. Her får du opskriften på stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris
35 min 4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie og/eller smør til stegning

MANGO-BØNNE-SALSA

  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 moden mangofrugt
  • 1 moden avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ frisk rød chili
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

KOKOS-RIS

  • 4 dl brune ris
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 3 dl vand
  • salt

PRØV OGSÅ: Laks stegt med soya med nudelsalat

Opskrift - sådan laver du stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris 

1. KOKOS-RIS: Skyl risene, og kog dem i kokosmælk og vand med lidt salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver nødvendigt.

2. MANGO-BØNNE-SALSA: Hæld vandet fra de sorte bønner, og skyl dem i koldt vand. Skræl og skær mango og avocado i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rens og hak chilien helt fint. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og stil salsaen i køleskabet indtil servering.

3. Kværn salt og peber over laksen, og steg den på en varm pande i lidt olie og/eller smør – først på skindsiden, så skindet bliver sprødt, og derefter på den anden side, indtil fisken er gennemstegt. Servér med kokos-ris og bønnesalsa.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål – Få opskriften her

Fredag: Italiensk oksegryde med rodfrugter – Få opskriften her