kylling
Aftensmad

Stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder

af Camilla Zarah Lawes 29. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Brug en fjerkræsaks eller en skarp køkkenkniv, når du deler kyllingen i mindre stykker. Her får du opskriften på stegt kylling og spidskålssalat med tranebær og hasselnødder
45 min 4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • olie til smøring af fadet
  • salt og friskkværnet peber

SPIDSKÅLSSALAT MED TRANEBÆR

  • 1 spidskål
  • 200 g tørrede tranebær
  • 100 g hasselnødder
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber 
  • lidt frisk basilikum

TILBEHØR

  • groft brød

1. Tænd ovnen på 190°. Del kyllingen i 8 stykker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Krydr kødet med salt og peber, og steg det i 45 minutter ved 190°, til det er gennemstegt.

 

2. SPIDSKÅLSSALAT MED TRANEBÆR: Snit spidskål helt fint, og bland det med tranebær. Rist hasselnødder på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak nødderne let. Rør citronsaft og fintrevet citronskal sammen med olie, salt og peber, og hæld dressingen over spidskål og tranebær. Drys salaten med hasselnødder og basilikumblade, og servér den til kyllingen sammen med groft brød.

Se også vores bedste opskrift på en nem, grøn salat!

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Wraps med andebryst og sesammarineret grønt - Få opskriften her

Tirsdag: Hakkebøffer med bagte rødbeder og marinerede hvide bønner - Få opskriften her

Torsdag: Stegt torsk med fennikel-gulerods-salat og grillet brød - Få opskriften her

Fredag: Lasagne med squash og kødsauce - Få opskriften her