Aftensmad

Steaksandwich med karamelliserede rødløg

af Marie Melchior 16. marts 2015
Foto: Line Falck
I denne uge får du fem opskrifter, hvor der er skruet godt op for grøntsagerne. Her får du opskriften på steaksandwich med karamelliserede rødløg

Steaksandwich med karamelliserede rødløg til 4 personer

De karamelliserede løg kan laves på ingen tid og smager godt i både sandwich og som tilbehør til kød og fisk.

INGREDIENSER 4 entrecotebøffer 8 skiver landbrød 1 bakke rucolasalat   KARAMELLISEREDE RØDLØG 2 rødløg 1 spsk. olivenolie  til stegning 4 spsk. honning 1 spsk. æbleeddike   OVNBAGTE KARTOFLER 500 g små kartofler 2 spsk. olivenolie 1 spsk. salt   SPICY MAYO 1 dl god mayonnaise 2 spsk. sød chilisauce  

Opskrift - sådan laver du steaksandwich med karamelliserede rødløg

  1. Ovnbagte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og fordel dem i en lille bradepande. Dryp med olivenolie, og drys med rigeligt salt. Bag dem 30-35 minutter i ovnen, til de er møre.   2. Steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side på en varm (grill)pande.   3. Karamelliserede rødløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Varm olie op på en pande, og steg løgene, til de falder sammen. Tilsæt honning og æbleeddike, og steg videre i 5-6 minutter, til løgene karamelliserer.   4. Rist landbrødet på en brødrister. Skær bøfferne i skiver. Skyl og tør rucolaen, og fordel den på halvdelen af brødskiverne. Læg bøfskiver og rødløg ovenpå.   5. Spicy mayo: Rør mayonnaise sammen med chilisauce. Servér sandwichene med ovnbagte kartofler og spicy mayo til.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Spidskålsslaw med fennikel, ris og paneret kylling – Få opskriften her

Stegt blomkål med bagte løg og blåskimmelost – Få opskriften her

Lammekoteletter med bulgursalat og tzatziki – Få opskriften her

Butternutsquashsuppe med lyssej og krebsehaler – Få opskriften her