Spinattærte med feta og kartofler
Aftensmad

Spinattærte med feta og kartofler

3. februar 2015Opdateret 15. april
af Beagle Iuel-Brockdorff og Bjørn Jakobsen
En sund og grøn opskrift som bringer glæde ved middagsbordet

Det skal du bruge

  • Ca. 150 g kogte kartofler
  • Olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • Ca. 125 g spinat (optøet og knuget fri for væde)
  • Salt, peber
  • 75 g feta
  • Ca. 4 plader fillodej
  • Revet muskatnød
  • Timian

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i skiver.
  2. Hak løg, hvidløg og porre og damp i lidt olie i en gryde.
  3. Tilsæt spinat og steg lidt.
  4. Læg fyldet på en tallerken og lad det afkøle lidt.
  5. Skær fillodejen i brede strimler, som pensles med olie. Læg dem på bunden af en lille tærteform eller på bagepapir.
  6. Fordel kartofler, spinatblandingen og feta i lag og krydr med salt, peber, revet muskatnød og timian. Fold dejen op omkring og dæk med resten af dejen. Dryp med olie.
  7. Bag tærten i ovnen ved 210 grader i ca. 30 min. til den er brunet og sprød, og server straks.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også